Värdfamilj när ditt barn är på utbyte - Värdföräldrar familj

Värdfamilj när ditt barn är på utbyte

Ditt barn har tagit det stora beslutet att lämna Sverige för ett år, kasta sig in i något nytt och få erfarenheter för livet. Kanske förverkligar de en dröm om att studera på High School i USA, lära sig prata flytande spanska, eller lära känna den rika japanska kulturen.

Nu kan du vara den personen som möjliggör att en utbytesstudent från ett annat land får möjlighet att förverkliga sin dröm om att lära känna Sverige!

Ta emot en student samtidigt som ditt barn bor i en värdfamilj

Precis som ditt barn kanske väntar på en värdfamiljsplacering så väntar också många internationella studenter från olika delar av världen på en värdfamiljsplacering i Sverige. I höst planerar vi att ta emot ca 35 utbytesstudenter. Du kan ställa upp för en (eller två!) av dem genom att bli värdfamilj i 10 veckor, en termin, eller ett läsår!

Varför?

- Ta chansen att ge hela familjen en kulturupplevelse och lära känna en ny kultur

- Få större förståelse för vad ditt barn upplever under sitt utbytesår genom att ta emot en student och ha liknande upplevelser på hemmaplan

- Få en större familj och vänner att besöka i en annan del av världen

- Håll dig och familjen sysselsatt med en utbytesstudent för att dämpa tomheten och saknaden efter ert barn

- Upplev din vardag på nytt från studentens perspektiv

Andra föräldrar berättar

När Birgittas dotter reste på utbyte till Kina läsåret 16/17 valde familjen att ta emot utbytesstudenten Lorie från Frankrike.

Inger och Patrik var värdföräldrar till utbytesstudenten Timon från Schweiz under läsåret 16/17 när dottern var på utbyte i USA.

Bli värdfamilj och välj student

Om du är nyfiken och vill veta mer om värdfamiljskap tveka inte att höra av dig till oss för att ställa frågor eller diskutera mer. Du kan lämna en icke-bindande intresseanmälan på länken nedan så hör vi av oss!

INTRESSEANMÄLAN

Vill ni lära känna den kinesiska kulturen, utveckla er engelska eller kanske få en ny familjemedlem från Sydamerika? Kika gärna på våra utbytesstudenter som söker en värdfamilj i höst, vi tar emot studenter från hela världen! 

Möt våra studenter