Både YFU och Scouterna har som mål att göra världen vi lever i mer tolerant och fridfull.
Round large mio1
Mio

Både YFU och Scouterna har som mål att göra världen vi lever i mer tolerant och fridfull.

Sommaren 2006 var jag med min tyska scoutkår i Sverige och vandrade i Glaskogen.

Efter att ha upplevt den vackra naturen så gillade jag Sverige, men jag kände att jag inte hade fåt träffa svenskarna eller fått lära mig språket. Så några år senare började jag plugga svenska och siktet var inställt på mitt utbytesår i Sverige 2010/11.

Både YFU och Scouterna har som mål att göra världen vi lever i mer tolerant och fridfull. Det internationella utbytet är en viktig del i organisationernas arbete, och både bygger på volontärer som ger sin tid och sin energi för att uppdraget lyckas och som tar ett stort ansvar för sig och andra. Med andra ord så är organisationerna väldigt lika och jag gillar att det är många scouter inom YFU och tvärtom.

Det finns inte så mycket i mitt liv just nu som inte är påverkat av YFU eller scouterna. Jag tror genom mina erfarenheter i Sverige har jag blivit ganska bra på att ta kontakt med främmande människor och hitta ett bra sätt att umgås och arbetar tillsammans. Jag har varit med en hel del spännande projekt de senaste sex åren som också har lett mig till Österrike, Polen, Liechtenstein, Japan och naturligtvis Sverige. Mina studier (pedagogik och nordisk filosofii) är också starkt relaterat med mitt utbytesår, och det dyker upp mer och mer möjligheter som jag till stor del har YFU och Scouterna att tacka för.

Jag tycker fler scouter ska ta chansen att åka iväg som utbytesstudenter, det är det bästa sättet att få träffa nya vänner och veta hur det är att vara scout i ett annat land. Om man bara vill träffa scouter från andra länder så kan man åka på Jamboree, vilket också är fantastiskt.
Scouterna är det absolut bästa som finns att hitta nya vänner i ett utbytesår - förutsatt att det finns scouter omkring där du bor.

Till familjer som funderar på att bli värdfamilj så skulle jag vilja säga att det är en fantastisk möjlighet att bidra till en bättre värld. Även om det kan vara tufft ibland är det absolut värt det och man lär sig ganska mycket om sig själv med. Min familj i Tyskland har varit värdfamilj för en tjej från Argentina och vi är fortfarande i kontakt med henne. Min syster har besökt henne i Sydamerika och vi ser fram emot att träffa henne, när Florencia kommer tillbaka i vinter.

I hösten ska jag resa till New York och vara med FNs generalförsamling. Tillsammans med en tjej i min ålder ska jag representera Tysklands ungdomar i förhandlingarna. Vi skal hålla tal, träffa viktiga politiker från hela världen och organisera ett side event och prata om ett speciellt tema. Jag är helt övertygad om att min bakgrund och erfarenhet från YFU och Scouterna är stor del i att jag, av alla sökanden, blev utvald att få göra det här. Det skall bli spännande!