Stella - Värdföräldrar familj

Stella

Round xlarge stella   profilbild

PROGRAM Läsåret 19-20

HEMLAND Tyskland

MODERSMÅL Tyska

FÖDD December 2003

INTRESSEN Fiol, balett, utomhusaktiviteter (cykla, paddla kajak, jogga), kreativ (gillar att baka och laga mat, och att skapa med papper och tyger)

ÖVRIGT Vill gärna prova nya aktiviteter som värdfamiljen gör. Kan redan lite svenska.

En hälsning från Stella

Hej!

Jag försökte skriva hela brevet på svenska, men jag lära mig språket bara sen en månad, så jag är inte så bra just nu.

Jag heter Stella och jag kommer från norra Tyskland. Jag är 15 år gammal och jag går i nian på gymnasiet.

Mina föräldrar bor separat, därför bor jag och min bror halva veckan hos min far och andra hos min mor, som har en ny partner och 2 barn till. Dessutom finns det min syster som är gift redan. Vi är en stor familj och ibland är det ganska komplicerad, men jag gillar att vi är ofta tillsammans, till exempel kommer min syster och hennes familj ofta förbi för fika.

Min far gör mycket utomhusaktiviteter med mig och min bror. Till exempel paddla kajak eller åka skidor på veckoslutet eller på semestern. Dessutom åker vi nästan varje år till Sverige för campingsemester.

Under skolveckan gör jag mycket läxor eftersom jag är mycket ambitiös. Jag tycker mycket om undervisningen och skolan.

En gång i veckan har jag fiolundervisning. Dessutom har jag balettundervisning. Jag cyklar ofta och när jag har tid joggar jag. Jag träffar ofta mina vänner på stan och går och shoppar eller bara tillbringar tid med varandra. Dessutom tillverkar jag gärna saker av ull och papper, eftersom det är skönt att skapa något eget. Därför tycker jag också om att baka.

Jag hoppas att jag blir bättre på svenska snart, men det är inte lätt att lära sig när man inte kan lyssna eller prata med ingen i sitt område, därför ser jag fram emot att komma till Sverige. Men mest ser jag fram emot att träffa min värdfamilj, och då spelar det ingen roll i vilken region jag ska bo.

Hälsningar,

Stella

Stellas presentationsvideo

Vill du veta mer om Stella eller anmäla intresse för att bli hennes värdfamilj?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Hur hörde du om YFU?

Har du tidigare anknytning till YFU?

Övrigt

*Då du skickar in dina kontaktuppgifter till YFU Sverige godkänner du att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy. Den kan du läsa mer om här.

Loading
You have errors. Please check your entries above!