Romane - Värdföräldrar familj

Romane

Round xlarge romane

PROGRAM Läsåret 19-20

HEMLAND Frankrike

MODERSMÅL Franska

FÖDD Juni 2003

INTRESSEN Kreativ person som tycker om att måla, sjunga, spela teater, fotografera. Duktig på svenska

ÖVRIGT Är aktiv scout

Skola i Sverige

Brogårdsskolan i Kristinehamn

Romanes presentationsvideo

En hälsning från Romane

Hej hej !
Välkomna till mitt brev ! Jag ska försöka att skriva det på svenska, men jag tror att det ska bli svengelska. Jag har aldrig studerat svenska innan jag kom i Sverige.

Jag heter Romane, är sexton år gammal och kommer ifrån Frankrike. Min stad är ganska stor, den kallas Strasbourg, nära Tyskland. Emellertid pratar jag inte tyska. Jag lärer mig spanska i skolan och är dålig på det språket. Jag gillar mycket engelska eftersom jag var i England under tre månader med min familj, och jag gick till skolan där. I Frankrike går jag till en « International » Skola där jag har chansen att prata ganska mycket engelska och träffa personer från hela världen, fastän det är inte liksom att stanna i ett annat land, såklart !

Hemma, gillar jag vara med mina föräldrar (men min pappa bor i en små by i bergen), gemytligheten, gå ut med mina vänner, rita och fotografera. Ibland stannar jag ensam, det är bra också. Av och till tittar jag på filmer. Här i Sverige lagar jag fransk mat eller vad jag gillar, eftersom det är ett gott sätt för att andra kan smaka vilken mat är viktig för dig. Men jag är en dålig kokerska, ah ah. Jag brukar fotografera och rita också.

Och jag har startat en utmaning till mig: läsa så många som möjligt av Astrid Lindgrens böcker, och skoja på svenska. Att lära mig språket är så intressant, tänker jag. Jag gillar diskutera och prata. Jag tycker om sällskapsspel och äta kvällsmaten med min familj. Vara ute i skogen eller staden är jättekul tänker jag, men jag är inte sportig. Jag går gärna till museet eller centrum. Jag har provat handboll här, men det var för svårt (med personer som hade spelat handboll hela livet). I Frankrike var jag en del av Volleyboll Klubben och det var jätteroligt.

Jag är en scout, båda i Sverige och i Frankrike. Det är olikt såklart men det liknar, utom människor är yngre här. Jag har träffat mina bästa vänner hos scouterna i Strasbourg.

Under jobbiga stunder, behöver jag att göra andra saker. Det är därför jag mår bra i aktiva miljöer. A andra sidan uppskattar jag mycket lugnet och myskväll, försäkra er !

Jag har glömt att säga att jag tycker om musiken mycket. Lyssna på den och göra den. Jag har slutat spela ett instrument men jag skulle börja om det jättegärna. Jag brukade spela trumset och trombon. När jag var i nionde klass, vi har gjort en musikal.

Jag är väldigt glad att upptäcka Sverige, svensk landskap och städer, och en ny vardag. Svensk kultur är verkligen intressant, tyvärr jag vet inte mycket om svensk historia.

Hoppas att vi ses snart,
Hej då,
A bientôt,
Romane

Vill du veta mer om Romane eller anmäla intresse för att bli hennes värdfamilj?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Hur hörde du om YFU?

Har du tidigare anknytning till YFU?

Övrigt

*Då du skickar in dina kontaktuppgifter till YFU Sverige godkänner du att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy. Den kan du läsa mer om här.

Loading
You have errors. Please check your entries above!