Ansökan värdfamiljsstipendium - Värdföräldrar familj

Ansökan värdfamiljsstipendium

Syftet med Youth For Understanding Sveriges stipendier är att möjliggöra och uppmuntra interkulturella utbyten

Att vara värdfamilj genom Youth For Understanding är i grunden ett ideellt uppdrag där värdfamiljen står för mat och husrum. Övriga kostnader täcks av studentens egna fickpengar (ex. nöjen & kläder) samt avgiften för programmet (ex. resa, försäkring och läger). För att möjliggöra för familjer med olika ekonomiska förutsättningar att bjuda in en utbytesstudent i sitt hem tilldelas ett par värdfamiljer om året YFUs värdfamiljsstipendium.

Största delen av vår verksamhet runt om i världen bygger på engagemanget från volontärer och frivilliga. För att nå ut till fler blivande studenter och värdfamiljer hoppas vi att du/ni som värdfamilj tar möjligheten att berätta om er upplevelse och vår organisation. Du kan exempelvis tala om det på din arbetsplats, prata med vuxna på barnens fritidsaktiviteter eller dela ett inlägg i sociala medier. Berätta nedan hur du/ni kan hjälpa oss att nå ut till fler.

Värdfamiljsstipendiet utbetalas månatligen under hela eller delar av värdfamiljsperioden, i slutet av varje kalendermånad. Ansökningar behandlas och beslut om tilldelning sker löpande.

Ditt namn

Namn på utbytesstudenten (om beslutat)

Period för önskat värdfamiljskap

1. Varför vill du/ni bli värdfamilj till en utbytesstudent?*

2. På vilket sätt skulle värdfamiljsstipendiet möjliggöra för dig/er att ta emot en utbytesstudent?*

3. Vad kan du/ni bidra med för att sprida ordet om YFU och möjligheten att vara värdfamilj till en utbytesstudent?*

BETALNINGSUNDERLAG

Mottagare:*

Bank:*

Kontonummer inklusive clearingnummer:*

*Då du skickar in dina kontaktuppgifter (och bankuppgifter) till YFU Sverige godkänner du att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy som du kan läsa här.

Loading
You have errors. Please check your entries above!